donderdag 3 maart 2016

Workshop Djapo: geluk of pech in je leven....de sociale zekerheid.

Wout: We hebben een spelletje gespeeld rond pech en geluk. Het was super leuk en leerzaam!

Marnix: We hebben een spel gespeeld over geluk en pech. Dat was met nep geld en dan pak je een kaartje en dan stond er een situatie op waarbij je pech of geluk had. Als je geluk had kreeg je geld en als je pech  had moest je geld afgeven. Pech en geluk kan je vaak niet kiezen in je leven.

Milan: We hebben met geld gespeeld en we moesten zo aan een loterij meespelen. Wout en ik hadden  het leven van een man in de Filipijnen. Hij verkocht zonnebrillen. We zochten op een wereldkaart waar dat land ligt.  Hij had soms geluk, dan kreeg hij geld. Maar soms had hij pech, dan moest hij geld betalen. Toen het geld van een ander groepje op was moesten we overleggen hoe we dit konden oplossen.  We maakten een zorgkas. We moesten geld in een pot doen en die pot gebruikten we dan voor als we ziek waren. Dan moest je maar de helft van de kosten uit je eigen zak betalen. Dat hadden we zo afgesproken met de groep.   Het was heel leuk!

Axelle: De workshop was super leuk! We hebben leren omgaan met geld. We hebben vergaderd over hoeveel we in de zorgpot moesten steken. We hadden 4 gropejes en die 4 groepjes hadden een pesoon en die had dan zijn eigen leven. We moesten dan kaartjes trekken. Daarop stond of we pech of geluk hadden. Bij geluk kreeg je 10 of 20 euro, bij pech moest je betalen.

Jelke: We hebben een leuk spel gespeeld over pech en geluk hebben in het leven. We hadden een eigen personage en daarbij moesten we kaartjes trekken en dan kon het zijn dat je geluk of pech had. Ik vond het een heel nuttige en leuke les.

Victor: We hebben een spel gespeeld dat ging over personen. Er waren 4 groepjes. Dat spel ging over mensen die arm zijn en mensen die rijk zijn. De mensen wonen in verschillende landen. We moesten een kaartje trekken. We hadden vals geld. Wij waren een mevrouw. Wij hadden heel weinig geld en op onze kaartjes stond heel veel: u bent bevallen :-) .  Ik vond het heel leuk!


Nuno: We hebben een workshop gehad van Djapo. Het ging over pech en geluk in je leven. We kregen een briefje waarop een verhaaltje stond over hoe mensen leven in andere landen. We kregen ook een blad waarop we moesten schrijven hoeveel geld we kregen en hoeveel geld we moesten betalen. Later moesten we betalen aan de ziekenkas. Die betaalde dan de helft van onze kosten.  Dat was goed. Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.